top of page

OVER GOVERNANCE BY MEANING

Oplossingen voor succes

Governance by meaning (GbM), onderdeel van The Growth Collective, heeft de ambitie om Raden van
Toezicht en Raden van Commissarissen te verjongen, vernieuwen, verfrissen en te veranderen. GbM is
een netwerk dat huidig, aankomend en toekomstig toezicht talent verbindt en ontwikkelt. Samen bieden we voor en
met deze doelgroepen allerlei initiatieven aan en helpen we nieuwe toezichthouders aan een toezicht rol.
Onze missie is tweeledig; aan de ene kant ontwikkelen we de toezichthouders van de toekomst en aan de andere kant koppelen we talentvolle toezichthouders aan raden van toezicht. 

Over: Over

HOE WIJ WERKEN

OPBOUW

Met een groep van nieuw toezicht talent wordt een ‘’circle’’ gevormd. Deze circles bestaan uit ongeveer 25 New Governance Members en de circle wordt aangejaagd door één of meer Circle Builders. New Governance Members en Builders hebben het doel om eigen kennis te ontwikkelen en met elkaar te delen om zo beter voorbereid te zijn op een plaats in een Raad van Toezicht. Vanwege de maatregelen vinden de bijeenkomsten in 2021 grotendeels online plaats.

KENNISDELING

De leden van een circle komen 10 tot 12 keer per jaar samen om expertise te delen en het netwerk te versterken. Tijdens deze bijeenkomsten zijn er vaak gastsprekers aanwezig vanuit het vakgebied. Deze expertise wordt ook organisatiebreed gedeeld om overal een hoogwaardig kennisniveau aan te houden. Tussentijds contact verloopt online.

ONS NETWERK

Ons netwerk wordt constant uitgebreid. New Governance Members en Circle Builders benaderen hun eigen netwerk actief, zo kan dit open netwerk duurzaam voortbestaan.

We stimuleren het netwerk om ervaren toezichthouders aan GbM te koppelen die bereid zijn hun ervaring en kennis te delen. Zo kunnen zij meebouwen aan het nieuwe toezicht, inspiratie zoeken en jonge talenten helpen met hun ervaring. Ook kan hun netwerk gebruikt worden om organisaties met kansen voor nieuwe toezichthouders op het spoor te komen.

VOOR WIE

Nieuwe toezichthouders die net zijn toegetreden tot een Raad en eigen expertise graag door willen ontwikkelen via dit netwerk.


Senior Professionals (>10 jaar werkervaring) die de wens hebben om actief te worden in de wereld van het toezicht houden.


Young Professionals (0-10 jaar werkervaring) die nog geen formele maar wel een verfrissende toezicht rol kunnen vervullen.

Over: Projecten

DE DRIJVENDE KRACHTEN ACHTER GOVERNANCE BY MEANING

Michel Verspui 5.jpg

MICHEL VERSPUI

Jeroen de Leeuw.jpeg

JEROEN DE LEEUW

Peter Velseboer.jpeg

PETER VELSEBOER

1605602258963.jpg

ESTHER ZIJL

Over: Team
bottom of page